Gubarev la Chișinău | Vicepremierul Gheorghe Bălan s-a întâlnit cu reprezentantul Moscovei pentru Transnistria

  • 09 Octombrie 2017 23:44
Gubarev la Chișinău | Vicepremierul Gheorghe Bălan s-a întâlnit cu reprezentantul Moscovei pentru Transnistria

Vicepremierul  Gheorghe Bălan a avut luni, pe 9 octombrie, o întrevedere cu reprezentantul special al Federației Ruse în reglementarea transnistreană Serghei Gubarev, anunță Biroul pentru Reintegrare al Republicii Moldova.

„Oficialii au făcut un schimb de opinii asupra ultimelor evoluții înregistrate în dosarul transnistrean, unor aspecte ale dialogului Chișinău-Tiraspol, precum și asupra perspectivelor de avansare în procesul de negocieri. Gheorghe Bălan a menționat deschiderea autorităților moldovenești pentru dinamizarea dialogului în cadrul tuturor platformelor existente de negocieri”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Biroului de Reintegrare.

Sursa citată nu precizează unde a avut loc întâlnirea dintre Gheorghe Bălan și Serghei Gubarev.

Tot luni, însă, potrivit sursei citate, vicepremierul moldovean pentru Reintegrare s-a întâlnit cu Ambasadorul Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, Lucy Joyce.

„În cadrul întrevederii au fost discutate unele proiecte umanitare implementate cu suportul Marii Britanii și necesitatea sincronizării eforturilor în vederea sprijinirii populației de pe ambele maluri ale Nistrului și eliminării barierelor existente”, menționează Biroul pentru Reintegrare.

Amintim că Serghei Gubarev, împreună cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, declarat persona non-grata în Republica Moldova, sunt printre cei mai cunoscuți susținători ai regimului separatist de la Tiraspol, care se pronunță vehement împotriva retragerii trupelor ruse din Transnistria.

În luna mai, la Tiraspol, Gubarev a declarat că Rusia nu-și va revizui poziția în ceea ce privește așa-zisele forțe de „menținere a păcii”, subliniind că „mandatul de pacificatori” al militarilor ruși dislocați în regiunea separatistă ar putea expira doar după soluționarea definitivă a conflictului dintre Chișinău și Tiraspol.

El și-a reafirmat poziția, la sfârșitul lui iulie, când declara că așa-zisa operațiune de menținere a păcii de pe Nistru ar merita să fi adusă ca „exemplu în manualele de specialitate”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,21
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0,45 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
14
Wed
14
Thu
12

Curs oficial BNM 25 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7452 -0.0000
USD 17.7044 -0.0000
RON 4.1909 -0.0000
UAH 0.6661 -0.0000
RUB 0.2434 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău