Grecia își recheamă ambasadorul de la Praga după declarații 'disprețuitoare'

  • 22 Decembrie 2015 17:02
Grecia își recheamă ambasadorul de la Praga după declarații 'disprețuitoare'

Grecia și-a rechemat ambasadorul din Republica Cehă, după mai multe remarci 'disprețuitoare' ale unor responsabili cehi la adresa guvernului de la Atena, a anunțat marți, 22 decembrie, o sursă oficială greacă, citată de AFP.

'Ambasadorul nostru a fost rechemat pentru consultări', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe grec, Constantinos Koutras, subliniind că au existat 'o serie de remarci disprețuitoare din partea unor responsabili cehi, ultima din serie venind chiar din partea președintelui' Cehiei.

Președintele Milos Zeman a afirmat săptămâna trecută că țara sa ar trebui să se ralieze zonei euro în prima zi după ieșirea Greciei, puternic îndatorată, din acest spațiu monetar. De asemenea, Zeman s-a declarat 'foarte dezamăgit' de faptul că negocierile care au avut loc pentru scoaterea Grecia din zona euro au eșuat.

Responsabili cehi au avut remarci ireverențioase și cu privire la modul în care Grecia tratează criza imigranților, potrivit lui Koutras.

'Am efectuat recent un demers, însă nu a avut loc vreo schimbare (de atitudine), am trecut la etapa următoare', a spus acesta. 'Republica Cehă este membră a UE inclusiv datorită Greciei', a mai spus purtătorul de cuvânt al MAE grec.

Republica Cehă este una dintre cele zece țări care au aderat la UE în 2004, în urma negocierilor finalizate sub președinția greacă a UE, cu un an mai devreme.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău