Grecia, afectată de un incendiu masiv pe insula Evia

  • 13 August 2019 11:50
Grecia, afectată de un incendiu masiv pe insula Evia

Un incendiu masiv alimentat de vânturi puternice a distrus suprafețe de pădure pe insula greacă Evia, au declarat marți pompierii, în timp ce autoritățile s-au pregătit să evacueze două sate aflate potențial în calea flăcărilor, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Focuri necontrolate ard în cel puțin alte patru regiuni din Grecia, iar pompierii au spus că au fost chemați să intervină pentru stinge 182 de incendii în ultimele trei zile.

Peste 120 de pompieri, ajutați de elicoptere și alte aeronave, au luptat împotriva flăcărilor pe Evia, a doua cea mai mare insulă a țării, unde o mănăstire a fost deja evacuată. Focul a generat generat un fum gros care a ajuns până deasupra capitalei Atena, aflată la aproximativ 110 kilometri distanță.

Nu au fost raportate victime și se așteaptă ca vânturile să se reducă în intensitate în cursul serii, a declarat un responsabil al pompierilor.

Grecia se confruntă adesea cu aprinderea necontrolată a vegetației în lunile uscate de vară, iar autoritățile au avertizat cu privire la riscul ridicat de incendii în această săptămână.

Și Ministerul Afacerilor Externe din România a informat că cetățenii români, care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă, că Secretariatul General de Protecție Civilă a actualizat zonele cu un risc ridicat de incendii de vegetație (grad 4 din 5), pentru marți, 13 august. Pe fondul intensificării vântului și a temperaturilor ridicate, zonele cu risc ridicat de incendii de vegetație sunt: Attica, Insula Evia, Korinthia, Argolida, Viotia, Insulele Sporade, Evros, Insula Limnos, Insula Skyros.

Anul trecut, un astfel de foc a ucis 100 de oameni în orașul de coastă Mati în apropiere de Atena, iar în 2007 incendii devastatoare au ucis 65 de persoane, au mistuit mii de hectare de pădure și terenuri agricole și au pus în pericol situri arheologice.

Sursa:

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău