Grădinițele vor avea vacanță, dar nu neapărat vara

  • 07 Iulie 2017 07:07
Grădinițele vor avea vacanță, dar nu neapărat vara Poză simbol

Grădinițele își vor lua vacanță, dar nu neapărat vara. Perioada va fi decisă după consultarea părinților și poate fi oricând pe parcursul anului, iar decizia va fi afișată la loc vizibil cu 30 de zile înainte de data începerii vacanței.

Un ordin în acest sens a fost semnat de către viceministrul educației, Lilia Pogolșa, transmite IPN.

Potrivit Ordinului semnat, instituțiile de educație timpurie vor funcționa continuu, pe durata întregului an, cu o vacanță pentru realizarea lucrărilor de igienizare, dezinsecție, reparațiilor sau în timpul concediilor personalului instituției conform Codului Muncii.

Ordinul vine ca urmare a multiplelor plângeri din partea părinților la introducerea unei vacanțe de 40 de zile pe perioada verii. Părinții au acuzat că nu au cu cine să-și lase copiii, întrucât nu toți angajatorii sunt gata să le ofere concedii vara. Într-o scrisoare deschisă adresată premierului, părinții s-au plâns că, deși pe perioada vacanței de vară, se acordă locuri în alte grădinițe, acestea sunt amplasate la distanță considerabilă de casă și în aceste condiții alternativele respective sunt inacceptabile. Totodată, se suprapun perioadele de închidere a grădinițelor aflate în același cartier, pentru a argumenta lipsa alternativelor de distribuire în vecinătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău