Deputații se vor întruni săptămâna următoare în ultima ședință din sesiunea de primăvară

  • 27 Iulie 14:39
Deputații se vor întruni săptămâna următoare în ultima ședință din sesiunea de primăvară

Deputații urmează să se întrunească miercuri în ultima ședință plenară din sesiunea de primăvară. Parlamentul va reveni din vacanță la începutul lunii septembrie, pe data de 5 urmând să fie convocată prima ședință din sesiunea de toamnă, transmite IPN.

Președintele legislativului, Igor Grosu, a declarat că este potrivit legislației ca funcționarii să meargă în concediu, dar deja fiecare decide ce face. Deputații vor fi chemați „strict necesar” atunci când vor fi vizite ale oficialilor străini în contextul sărbătorilor naționale din luna august.

31 iulie e ultima ședință și pe 2 septembrie înapoi la muncă, iar pe 5 septembrie cred că o să fie prima ședință de Parlament”, a declarat Igor Gros în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie. În cazul în care legislativul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiune extraordinară sau specială la cererea președintelui țării, a președintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaților.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău