GOTR a desfășurat exerciții în regiunea transnistreană cu scenariul unui atac radioactiv sau cu arme biologice

  • 29 Septembrie 2022 10:46
GOTR a desfășurat exerciții în regiunea transnistreană cu scenariul unui atac radioactiv sau cu arme biologice

Grupul operativ de trupe ruse (GOTR) din regiunea transnistreană a desfășurat exerciții în cadrul cărora cadrele militare au învățat cum să acționeze în cazul unui atac cu radiații, chimic sau biologic. Acest lucru a fost anunțat de ministerul rus al apărării, care a menționat că "exercițiile au fost planificate".

"În timpul aplicațiilor, militarii din GOTR au trebuit să opereze în condițiile utilizării armelor de distrugere în masă de către inamic. Pentru a aduce condițiile mai aproape de acțiuni reale, zona infectată a fost umplută cu fum creat dintr-o perdea continuă de aerosoli", a precizat ministerul rus al apărării într-un comunicat.

Potrivit sursei, în timpul antrenamentului, militarii au fost nevoiți să îmbrace costume de protecție și să treacă prin zonele convențional contaminate, iar apoi să-și curețe uniformele și armele de radiații.

Nici autoritățile oficiale ale Republicii Moldova, nici administrația Transnistriei n-au reacționat la desfășurarea exercițiilor în contextul războiului din Ucraina vecină. Săptămâna trecută, negociatorul-șef de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, și-a exprimat indignarea că militari ai Armatei naționale a Moldovei au desfășurat exercițiile militare "Scutul de foc - 2022" împreună cu militari din România și Statele Unite. Exercițiul menționat are loc anual din 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău