Gospodării din satul Telița, raionul Anenii Noi, afectate de inundații

  • 28 Iunie 2020 16:30
Gospodării din satul Telița, raionul Anenii Noi, afectate de inundații

Din cauza ploilor din ultima perioada, în regiunea satului Telița, raionul Anenii Noi, apa în râul Nistru a crescut cu trei metri și s-a revărsat peste digul de protecție. Au fost inundate opt grădini ale gospodarilor, aproape zece hectare de terenuri agricole, o porțiune de drum, stadionul din localitate, dar și o plantație forestieră de trei hectare, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Problema noastră este porțiunea de dig pe intravilan cu o lungime de trei kilometri. Construcția necesită a fi restabilită capital. Avem materie primă, dar avem nevoie de suport în documentația tehnică, a declarat primarul satului Telița, Rodica Rusu.

Potrivit primarului, digul de protecție a fost construit în anul 1960. După inundațiile din 2008 și 2010 nu au mai fost consolidate porțiunile rupte de dig.

În cadrul vizitei în localitate, premierul, Ion Chicu, a declarat că există un mecanism de evaluare a pagubelor. Comisia pentru Situații Excepționale  raională va stabili daunele, iar, ulterior, se vor identifica surse de recuperare a pierderilor.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au comunicat că situația pe râul Nistru este complicată, dar se află sub control. În regiunea Vadul lui Vodă, debitul de apă începe să descrească. Potrivit acestora, punctul maxim al viiturii se află în Anenii Noi, localitatea Telița. Casele nu vor fi inundate, prognozează reprezentanții IGSU.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:87 %
Vint:4,63 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău