Google actualizează Maps cu noi funcții destinate călătorilor din transportul în comun

  • 28 Iunie 2019 15:53
Google actualizează Maps cu noi funcții destinate călătorilor din transportul în comun

Google implementează două actualizări ale aplicației Google Maps, utile pentru cei care folosesc transportul în comun, a anunțat vineri compania, potrivit Agerpres.

Astfel, prin intermediul versiunii îmbunătățite a Google Maps, se va afișa durata reală până la destinație pentru autobuze, precum și timpul de întârziere în timp real pentru călătoriile cu aceleași mijloace de transport în comun.

În acest fel, călătorii vor putea să vadă cât fac până la destinație, în funcție de condițiile reale de trafic la momentul respectiv. Mai mult, Google Maps va afișa și unde sunt blocajele care cauzează întârzieri.

De asemenea, se pot face estimări ale aglomerației din mijloacele de transport în comun. Această funcționalitate va afișa cât de aglomerat este vehiculul (autobuz, metroul, troleibuzul sau tramvaiul) de pe ruta pe care are loc călătoria, bazat pe estimările altor călători. Indicatorul de aglomerație va fi disponibil în Google Maps pentru transportul în comun din București și Cluj-Napoca, la fel și în cazul duratei reale a călătoriei până la destinație.

Ambele actualizări ale Google Maps vor fi disponibile atât pentru versiunea de Android, cât și pentru iOS.

Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a ajuns la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău