Gică Hagi a fost ales cel mai bun fotbalist român din toate timpurile (sondaj)

  • 15 Iunie 2020 17:41
Gică Hagi a fost ales cel mai bun fotbalist român din toate timpurile (sondaj)

Gică Hagi a fost ales de iubitorii fotbalului din România cel mai bun jucător din toate timpurile, conform unui sondaj de opinie, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, liderul „Generației de Aur”, Gheorghe Hagi, a fost ales de un procent covârșitor drept cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor. Nu mai puțin de 58% dintre cei care au fost întrebați au dat numele „Regelui”. „Sunt mândru de tot ce am făcut, o viață dedicată fotbalului. Mă bucur că sunt apreciat, că sunt acolo sus, lângă mari jucători ai României. Am reprezentat la nivel înalt România și înseamnă că am lăsat ceva: rezultate, performanță, titluri, trofee. Acestea mă fac să mă simt bine și împlinit”, a declarat Gheorghe Hagi.

Podiumul e completat de Nicolae Dobrin (10%) și Gheorghe Popescu (7%), cumnatul lui Hagi. Foarte interesante sunt și celelalte nume din TOP 5. „Să fiu într-o companie atât de selectă cu Hagi, Dobrin, și înaintea unor jucători precum Balaci, Dumitru, Dinu, Iordănescu, mă face să fiu mândru pentru o astfel de poziționare în fotbalul românesc. Nu poate fi ceva mai onorant decât o companie atât de selectă”, a spus Gheorghe Popescu. 

Astfel, Adrian Mutu i-a luat fața lui Ilie Balaci în preferința iubitorilor fotbalului. „Briliantul” e considerat cel mai bun fotbalist român de 5% dintre cei care au răspuns, în timp ce „Minunea Blondă” are doar 2% din votanți. Mutu a scris istorie în Italia pentru echipe ca Inter, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina și Cesena, însă și-a trecut în palmares meciuri importante chiar și pentru Chelsea, Dinamo sau FC Argeș.

De partea cealaltă, Balaci a fost un idol al tribunelor craiovene. A jucat 347 de meciuri, pentru trei echipe: Universitatea Craiova, FC Olt și Dinamo București. A marcat de 76 de ori pentru Știința, 7 pentru FC Olt și unul pentru Dinamo.

În continuare, Helmuth Duckadam i-a luat fața lui Marius Lăcătuș la acest capitol. Fostul președinte de onoare de la FCSB are un procent de 2%, în timp ce „Fiara” are 1%. Iată topul complet.

1. Gheorghe Hagi 58%
2. Nicolae Dobrin 10%
3. Gheorghe Popescu 7%
4. Adrian Mutu 5%
5. Ilie Balaci 2%
6. Helmuth Duckadam 2%
7. Marius Lăcătuș 1%
8. Rică Răducanu 1%

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău