Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu șeful EUBAM, Tesoriere Andrew

  • 08 August 2017 14:10
Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu șeful EUBAM, Tesoriere Andrew

Vicepremierul Gheorghe Bălan a abordat în cadrul unei întrevederi cu șeful Misiunii UE de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), Tesoriere Andrew chestiuni ce țin de managementul integrat al frontierei de stat moldo-ucrainene, din perspectiva extinderii controlului în comun la toate punctele de trecere amplasate pe segmentul central (transnistrean) al acesteia.

De asemenea, cei doi oficiali s-au referit la aspecte ce vizează libera circulație, implementarea componentei DCFTA din Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și facilitarea activității agenților economici din regiunea transnistreană, potrivit unui comunicat al Biroului pentru Reintegrare.

De asemenea, interlocutorii s-au referit la evoluțiile în procesul de reglementare transnistreană, rezultatele cooperării dintre EUBAM și autoritățile moldovenești, precum și inițiativele pentru următoarea perioadă.

Amintim că recent Republica Moldova și Ucraina au inițiat controlul comun la punctul de trecere a frontierei Cuciurgan-Pervomaisc pe segmentul transnistrean, fapt ce a provocat nemulțumirea Tiraspolului și Moscovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău