Germania se pregătește de un ”val masiv” de Omicron, anunță ministrul Sănătății, Karl Lauterbach

  • 17 Decembrie 2021 16:27
Germania se pregătește de un ”val masiv” de Omicron, anunță ministrul Sănătății, Karl Lauterbach

Germania, deja afectată de o importantă recrudescență a contaminărilor cu coronavirus, trebuie să se pregătească de un nou ”val masiv” legat de răspândirea rapidă a variantei Omicron, a afirmat vineri ministrul sănătății, Karl Lauterbach, relatează AFP și dpa, potrivit g4media.ro.

„Mă gândesc la un al cincilea val masiv. Trebuie să presupunem că valul Omicron cu care ne confruntăm acum, care în opinia mea nu poate fi prevenit, va reprezenta o provocare masivă pentru spitalele noastre, unitățile noastre de terapie intensivă și societate ca întreg”, a declarat noul ministru al sănătății în cadrul unei conferințe de presă de la Hanovra, potrivit sursei citate

Această provocare va fi cea mai mare cu care ne-am confruntat până acum, a spus el, exemplificând cu experiența Marii Britanii cu valul Omicron.

Chiar dacă simptomele bolii s-au dovedit a fi mai puțin grave, asta nu ar reprezenta o diferență semnificativă. Deși numărul deceselor ar putea fi menținut la un nivel scăzut timp de două până la trei săptămâni, creșterea numărului infectărilor ar invalida acest lucru.

Lauterbach le-a cerut medicilor și centrelor de vaccinare să utilizeze stocurile disponibile de vaccinuri Moderna în contextul informațiilor privind deficitul de vaccinuri.

Referindu-se la perioada Crăciunului, când familiile germane călătoresc în mod tradițional, Karl Lauterbach a făcut apel la călători să se testeze, preferabil nu doar o dată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău