Germania reduce TVA-ul la gaze naturale de la 19% la 7%

  • 18 August 2022 20:00
Germania reduce TVA-ul la gaze naturale de la 19% la 7%

Germania va reduce temporar TVA la gazele naturale, de la 19% la 7%, pentru a încerca să atenueze povara asupra gospodăriilor și companiilor, afectate de creșterea costurilor cu energia și de impunerea unei noi taxe pe gaze din octombrie, transmite Bloomberg, potrivit Agepres.

Cancelarul Olaf Scholz a anunțat că Executivul se așteaptă ca furnizorii să transfere integral către consumatori reducerea TVA, măsura urmând să fie aplicată în perioada octombrie 2022 - martie 2024. „Cu această măsură, reducem per ansamblu povara asupra clienților mai mult decât povara creată de noua taxă pe gaze.

Reducerea TVA se va aplica atât timp cât va fi colectată taxa pe gaze”, le-a spus jurnaliștilor. Săptămâna aceasta, Guvernul german a anunțat impunerea unei noi taxe pe gaze, menite să ajute companiile de utilități să acopere costul înlocuirii livrărilor rusești.

Taxa va fi impusă de la 1 octombrie și va rămâne în vigoare la finalul lunii martie 2024. Nivelul taxei a fost stabilit la 2,419 eurocenți/kWh și va duce la creșterea facturilor de energie atât pentru companii cât și pentru gospodării.

Veniturile obținute de pe urma noii taxe pe gaze vor fi folosite pentru a compensa costurile suplimentare suportate de importatorii de gaze, 12 dintre acești solicitând deja compensații de aproximativ 34 miliarde de euro, conform Ministerului Economiei.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău