Germania: Poliția investighează scrisori extremiste ce conțin amenințări cu moartea la adresa unor politicieni și jurnaliști

  • 05 Mai 2020 11:00
Germania: Poliția investighează scrisori extremiste ce conțin amenințări cu moartea la adresa unor politicieni și jurnaliști

Poliția germană a început să investigheze scrisori ce conțin amenințări cu moartea și care au fost trimise de extremiști de dreapta către politicieni și presă, informează marți dpa, preluat de AGERPRES.

Biroul Federal al Poliției Criminaliste a Germaniei și mai multe dintre filialele sale din landuri examinează scrisori ce conțin amenințări cu moartea împotriva unor politicieni, procurori și jurnaliști, a anunțat marți rețeaua de redacții germane RND.

Amenințările au fost primite de doi membri ai parlamentului german, Bundestagul, doi parlamentari regionali, un procuror, nouă birouri editoriale și o firmă de avocatură din Berlin, potrivit RND, care a văzut conținutul scrisorilor.

Scrisorile arată că expeditorul este așa-numita "orchestră a loviturii de stat", care s-a făcut remarcată de mai multe ori în trecut prin amenințări cu moartea similare.

Scrisorile sunt semnate cu "Sieg Heil" și "Heil Hitler" și pretind că expeditorii au suficientă muniție pentru a ucide toți destinatarii, potrivit RND. În ianuarie, parlamentarul din Bundestag Karamba Diaby a primit o amenințare cu moartea similară, care se presupune că a venit de la același expeditor.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău