Germania investește 9 mln euro în construcția unei noi stații de epurare a apelor uzate la Cahul

  • 29 Aprilie 2022 16:21
Germania investește 9 mln euro în construcția unei noi stații de epurare a apelor uzate la Cahul

Guvernul Germaniei investește 9 milioane euro pentru proiectarea și construcția unei noi statii de epurare a apelor uzate din raionul Cahul. Noua stație va deservi orașul Cahul și satele învecinate Cotihana, Roșu, Crihana Veche, iar termenul de executare a lucrărilor de proiectare și construcție este de doi ani, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al reprezentanței Băncii Germane KfW la Chișinău.

Construcția stației de epurare a apelor uzate este unul din obiectivele cheie ale Proiectului de Alimentare cu Apă și Canalizare din raionul Cahul, cu un buget total de 36,5 milioane de euro. Din aceșt bani, Guvernul Germaniei oferă un grant de 23,5 milioane de euro, iar  Uniunea Europeană  - un grant de 13 milioane euro, prin intermediul Bancii Germane KfW.

La 30 aprilie 2022 Moldova și Germania vor marca 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. De la independența Republicii Moldova, Germania a oferit un sprijin de peste 150 de milioane de euro în cooperarea tehnică și financiară cu Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău