Germania acuză Rusia de provocări în cazul mobilizării de trupe la granița cu Ucraina

  • 14 Aprilie 2021 12:30
Germania acuză Rusia de provocări în cazul mobilizării de trupe la granița cu Ucraina

Ministrul german al Apărării a acuzat Rusia de provocări în cazul recentelor mobilizări de trupe desfășurate la granița cu Ucraina, informează Agerpres.

„Impresia mea este că partea rusă face totul pentru a provoca reacții”, a declarat ministrul german al apărării, Kramp-Karrenbauer, pentru postul de televiziune ARD, cu puțin timp înaintea unei videoconferințe cu miniștrii apărării din țările NATO.

Rusia și-a mobilizat mii de soldați la frontiera sa cu Ucraina, țară care aspiră să adere la NATO. În paralel, de la începutul anului au fost reluate în estul Ucrainei confruntările între forțele Kievului și separatiștii proruși.

„Suntem angajați alături de Ucraina, lucrurile sunt clare”, a spus ministrul german.

În același timp, este evident că președintele rus  „nu așteaptă decât un pas (al Ucrainei) în direcția NATO care să-i servească drept argument pentru a acționa și mai mult”, a adăugat Annegret Kramp-Karrenbauer referitor la riscurile unui conflict direct între Moscova și Kiev.

Oficialul german a subliniat că situația este urmărită „cu îngrijorare”.

„Vom face totul pentru ca lucrurile să nu degenereze”, a adăugat ministrul german al apărării.

Purtătoarea de cuvânt a administrației prezidențiale ucrainene, Iulia Mendel, a declarat luni că Rusia a comasat peste 40.000 de soldați în apropierea frontierei estice a Ucrainei și alți 40.000 de soldați în Crimeea.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut marți Rusiei să-și retragă trupele pe care le comasează la frontiera cu Ucraina și a subliniat că Alianța Nord-Atlantică, nu Moscova, este cea care va decide dacă Ucraina va deveni membră a organizației

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău