Georgia | Zeci de mii de manifestanți au ieșit în stradă împotriva fraudei după alegerile prezidențiale

  • 02 Decembrie 2018 20:51
Georgia | Zeci de mii de manifestanți au ieșit în stradă împotriva fraudei după alegerile prezidențiale

Aproximativ 25.000 de georgieni au demonstrat duminică pe străzile capitalei Tbilisi împotriva recentei alegeri în funcția de președinte al țării a candidatei susținute de putere, un scrutin pe care manifestanții îl consideră falsificat, relatează AFP.

Cu steaguri ale Georgiei sau ale Uniunii Europene, protestatarii s-au adunat pe bulevardul Rustaveli, în fața parlamentului acestui mic stat din Caucaz.

"Sunt aici pentru a manifesta împotriva fraudei electorale'', a declarat Liana Partsvania, 63 de ani, acuzându-l pe miliardarul și fostul prim-ministru Bidzina Ivanishvili că a furat voturi.

"Oamenii se află astăzi pe stradă pentru că alegerile au fost fraudate", a declarat Gia Mgeladze, 20 de ani. "Eu apăr dreptul oamenilor de a schimba puterea prin alegeri corecte", a spus ea.

Salome Zurabișvili, care este sprijinită de partidul la putere Visul georgian, fondat de Bidzina Ivanishvili, a câștigat cu 59,5% al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale de miercuri. Contracandidatul ei din partea opoziției, Grigol Vașadze, a declarat că nu-i recunoaște victoria și a cerut mobilizarea georgienilor pentru demonstrații pașnice sâmbătă.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
13
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău