Gazporm respinge concluziile auditului extern privind pretinsele datorii ale Moldovagaz față de concernul rus

  • 06 Septembrie 2023 18:41
Gazporm respinge concluziile auditului extern privind pretinsele datorii ale Moldovagaz față de concernul rus

Gazprom nu este de acord cu declarațiile autorităților de la Chișinău care nu recunosc datoria Moldovagaz. Concernul rus susține într-un comunicat că raportul auditorului nu a trecut de aprobarea Consiliului de Supraveghere al Moldovagaz așa cum prevăd acordurile dintre „Gazprom” și Guvernul Republicii Moldova și că auditorul și condițiile licitației pentru achiziționarea serviciilor au fost stabilite unilateral de partea moldovenească fără acordul Gazprom și Moldovagaz.

Potrivit sursei citate, concluziile auditului nu pot afecta în niciun fel mărimea și valabilitatea datoriei, iar aceasta ar fi confirmată în documentele semnate regulat de Gazprom și Moldovagaz

Și purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a reacționat la acest subiect. Ea a subliniat într-un comentariu că Gazprom este categoric împotriva auditului privind datoriile istorie ale Moldovagaz și intenționează să-și apere drepturile în continuare. Ea a îndemnat Chișinăul să adopte o abordare responsabilă similară în îndeplinirea obligațiilor sale.

Pe 6 septembrie, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a prezentat public concluziile auditului pretinsei datorii a Moldovagaz față de Gazprom. Conform auditului, o mare parte din această pretinsă datorie nu a fost confirmată sau cel puțin nu poate fi executată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,17 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău