GALERIE FOTO | Înmânarea distincțiilor conferite de președintele României. Daniel Ioniță: Prin ceea ce faceți, simțim că limba română trăiește, reușiți să deschideți mințile, sufletele celor care nu au uitat cine sunt

  • 12 Noiembrie 2020 14:19
GALERIE FOTO | Înmânarea distincțiilor conferite de președintele României. Daniel Ioniță: Prin ceea ce faceți, simțim că limba română trăiește, reușiți să deschideți mințile, sufletele celor care nu au uitat cine sunt

O ceremonie de înmânare a distincțiilor conferite de președintele României Klaus Iohannis mai multor instituții de cultură și educație din R. Moldova a avut loc astăzi la Ambasada României la Chișinău.

Distincțiile au fost oferite Muzeului Național de Artă al Republicii Moldova, Institutului de Filologie Română „B.P. Hașdeu”, precum și Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu” din Chișinău.

Ordinele au fost înmânate de Ambasadorul României la Chișinău Daniel Ioniță.

 Prin tot ceea ce faceți, ne faceți pe noi toți să simțim că limba română trăiește, reușiți să deschideți mințile, sufletele celor care nu au uitat cine sunt. Primiți aceste decorații ca pe un simbol al aprecierii pe care v-o acrodă cea mai înaltă autoritate a statului român, președintele Klaus Iohannis.”, a declarat Ambasadorul României la Chișinău.

Directoarea Institutului de Filologie Română „B.P. Hașdeu”, Nina Corcinschi a declarat că această apreciere din partea președintelui României demonstrează că eforturile de promovare a limbii și literaturii române aici nu sunt zadarnice.

Este o bucurie și o onoare, în același timp și o obligație pe care ne-o asumăm să facem mai multe pentru promovarea limbii române, promovarea ei într-un spațiu cu multe ostilități la adresa limbii române, din păcate. Unul dintre cele mai importante roluri pe care și-l asumă Institutul de Filologie Română este promovarea adevărului științific în ceea ce privește limba română, cultura și valorile spirituale românești.”, a menționat Nina Corcinschi.

 

La rândul său, directorului Muzeului Național de Artă, Tudor Zbârnea, a amintit că sediul instituției fost renovat datorită unei donații de un milion de euro oferit de Guvernul României.

„Această distincție este un semn de apreciere dar și de responsabilitate pentru noi, pentru că România știe să-și apere valorile și să ne susține și moral, dar și material. Aș vrea să mulțumesc pe această cale Guvernului României pentru acel grant care a făcut ca Muzeul să poate funcționa la parametri civilizați.”, a declarat directorul Muzeului Național de Artă.

Ceremonia de înmânare a distincțiilor conferite de președintele României a fost organizată în contextul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, marcată la 1 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău