GALERIE FOTO | Ajutor umanitar din partea României pentru foștii deținuți politici și deportați din R. Moldova

  • 15 Mai 2021 14:04
GALERIE FOTO | Ajutor umanitar din partea României pentru foștii deținuți politici și deportați din R. Moldova

Foști deținuți politici și deportați din Republica Moldova, membri ai ”Asociației Românilor din Basarabia – Foști Deținuți Politici și Deportați” au primit sâmbătă un ajutor umanitar din partea României.

La eveniment a participat și secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului de la București, Adrian Dupu, însoțit de o delegație din România. Adrian Dupu a precizat că donația a fost făcută cu suportul primăriei localității Filipeștii de Pădure din județul Prahova (România) și a primarului Ciprian Morărescu.

Vă admirăm trecutul dumneavoastră și ceea ce ați făcut pentru România, pentru neamul românesc și de aceea dorim să vă sprijinim cum putem și când putem”, a subliniat Adrian Dupu.

La rândul său, primarul Ciprian Morărescu a precizat că asemenea ajutoare vor fi trimise în fiecare an ”Asociației Românilor din Basarabia – Foști Deținuți Politici și Deportați”. „Vreau să fiți siguri că generația noastră nu va uita niciodată că am fost cândva frați și avem speranță că vom fi frați până la urmă”, a spus Ciprian Morărescu.

Iar senatorul Viorel Badea, prezent și el la eveniment, a subliniat că scopul unor astfel de acțiuni este de consolida realația întrea oamenii de pe cele două maluri ale Prutului și „de a mărtusi tuturor ce s-a întâmplat aici”. La întrevederea cu delegația română, foștii deținuți politici și deportați au invocat evenimente din viața lor sau părinților lor persecutați de puterea sovietică, fără a purta nicio vină.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău