Funcționar al IP Criuleni, reținut pentru corupere activă

  • 16 Iunie 2021 10:39
Funcționar al IP Criuleni, reținut pentru corupere activă

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) în cooperare cu Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) și Procuratura Anticorupție au documentat acțiunile ilegale comise de către un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni, se arată într-un comunicat al SIS.

Funcționarul a propus și  oferit unui angajat al SIS, atât personal, cât și prin intermediari, mijloace financiare în valoare de 500 EUR.

Banii erau oferiți pentru îndeplinirea unei acțiuni ce ține de exercitarea atribuțiilor funcției,  și anume pentru urgentarea și soluționarea pozitivă a procedurii de acordare a dreptului de acces la secretul de stat.

În consecință, în temeiul unor bănuieli rezonabile a fost inițiat un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 325 alin. (1) Cod penal al Republicii Moldova (Corupere activă). Urmare a transmiterii mijloacelor financiare ofițerului de informații, angajatul IP Criuleni a fost reținut pentru 72 de ore.

În continuare, sunt efectuate acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și complicitatea altor persoane în acest caz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău