Franța, șocată de atacuri ritualice macabre asupra cailor

  • 30 August 2020 16:16
Franța, șocată de atacuri ritualice macabre asupra cailor

În jur de 30 de incidente de atacuri macabre și inumane asupra cailor au fost raportate în Franța – animalele sunt crestate cu cuțitul sau le sunt tăiate urechile. Atacatorii țintesc cai și ponei din pășuni din jurul Franței, înarmați cu cuțite, iar autoritățile suspectează că ar fi vorba de mutilări ritualice, relatează The Guardian, preluat de Agerpres.

Polițiștii sunt uimiți de atacurile macabre asupra bietelor animale care sunt găsite sângerând, cu cel puțin o ureche tăiată, deobicei cea dreaptă, amintind de trofeele pe care le iau matadorii după ce se luptă cu taurii în coride.

Aproximativ 30 de astfel de atacuri au fost raportate în Franța, a declarat ministrul agriculturii francez, vineri. Un atac a fost raportat în februarie, conform gazetei franceze Le Point. Cu fiecare atac, misterul nu pare decât că se adâncește.

„Nu excludăm nicio ipoteză”, a declarat Julien Denormandie, ministrul de externe francez.

Doi atacatori au fost descoperiți într-un sat din regiunea Bourgogne-Franche-Comte, acolo unde încercau să atace animalele dintr-un adăpost. Ei au intrat într-o altercație cu persoana care se ocupa de adăpost, iar bărbatul a dat apoi semnalmentele atacatorilor polițiștilor care au reușit să le facă portretele.

„Înainte aveam încredere să îmi las caii pe pajiște, acum însă simt un gol în stomac de fiecare dată”, a spus Nicolas Demajean, cel care se ocupă de adăpostul Ferma Speranței.

Alertat de guițatul porcilor și dându-și seama că ceva nu este în regulă, Demajean i-a găsit pe cei doi atacatori pregătiți să atace animalele. Unul dintre ei era înarmat cu un cosor cu care a reușit să îl rănească pe Demajean, în timp ce celălalt atacator a lovit cu cuțitul pe doi dintre poneii săi, care se recuperează acum dar despre care spune că au fost traumatizați. Ulterior, cei doi s-au urcat într-o mașină și au fugit de la locul faptei.

Marți, un alt ponei tânăr a fost atacat în Saone-et-Loire. Într-un alt caz, unui cal i-au fost scoase organele, iar în iunie, un măgăruș care participa la târguri de Crăciun a fost ucis cu bestialitate.

Teoriile cu privire la motivațiile acestor atacuri revoltătoare abundă în Franța. Unii cred că este vorba de un rit morbid de mutilare sau de provocări macabre transmise pe rețelele sociale.

„Un cal temător nu poate fi prins. Doar acei cai care sunt obișnuiți cu oamenii se vor apropia și vor considera normal faptul că li se pune un ham sau o sfoară în jurul gâtului”, a spus Aude Giraudet, doctor veterinar și șefa diviziei cabaline de la prestigioasa Școala Națională Veterinară de la Alfort, de lângă Paris.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău