Franța și-a rechemat ambasadorul de la Roma după declarațiile calificate drept scandaloase ale unor lideri italieni

  • 07 Februarie 2019 15:39
Franța și-a rechemat ambasadorul de la Roma după declarațiile calificate drept scandaloase ale unor lideri italieni

Franța și-a rechemat ambasadorul de la Roma, după ceea ce Parisul a descris drept atacuri nefondate și repetate venite din partea liderilor politici italieni în ultimele luni și a îndemnat Italia să revină la o atitudine mai prietenoasă.

„Franța a fost, de câteva luni, ținta unor atacuri repetate și nefondate și a unor declarații scandaloase", afirmă Ministerul francez de Externe, într-un comunicat. Acesta adaugă că atacurile Italiei sunt fără precedent, de la Al Doilea Război Mondial. „Existența unor dezacorduri este una, dar manipularea relației în scopuri electorale este alta", se mai afirmă în comunicat.

Cei doi vicepremieri italieni, Matteo Salvini, din Liga Nordului, de dreapta și Luigi Di Maio, din formațiunea populistă și anti-sistem Mișcarea Cinci Stele, l-au atacat pe președintele francez, Emmanuel Macron, în mai multe domenii sensibile. "Toate aceste acțiuni creează o situație gravă, ce ridică întrebări cu privire la intențiile guvernului italian față de Franța", precizează comunicatul ministerului francez.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău