Franța se pregătește pentru o posibilă epidemie cu noul coronavirus

  • 23 Februarie 2020 13:15
Franța se pregătește pentru o posibilă epidemie cu noul coronavirus

Franța se pregătește pentru o posibilă epidemie cu noul coronavirus, după ce în Ialia, țară vecină, cazurile de infecții cu COVID-19 au crescut alarmant, susține ministrul Sănătății, Olivier Veran. Acesta a declarat duminică pentru Le Parisien că este „atent la situația din Italia”.

Astăzi, în Franță avem un singur pacient infectat, cel din Lyon. Starea lui de sănătate este bună. Toți ceilalți, cu excepția persoanei de 80 de ani care a murit, au părăsit spitalul și nu sunt contagioși.

Ministrul Sănătății a precizat însă că îl îngrijorează cazurile din Italia. Întrebat despre o posibilă epidemie, Veran a răspuns: „O epidemie? Ne pregătim pentru asta”. Pentru a face față unei eventuale epidemii, Franța va crește numărul de laboratoare dotate cu teste pentru diagnosticare care pot atinge capacitatea de mai multe mii de analize pe zi și pe tot teritoriul, față de 400 în prezent.

„Bineînțeles că este o problemă serioasă și ne punem în această situație. Dacă epidemia atinge Europa, vreau să fim complet operaționali”, a subliniat ministrul.

 

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău