Franța relaxează protocolul sanitar în școli. Cum se va lua decizia de a închide clasa în care sunt cazuri de COVID

  • 21 Septembrie 2020 14:52
Franța relaxează protocolul sanitar în școli. Cum se va lua decizia de a închide clasa în care sunt cazuri de COVID

În Franța, Ministerul Educației a anunțat că va relaxa protocolul sanitar din școli, astfel încât activitatea acestora nu va mai putea fi suspendată atât de ușor și de repede ca până acum.

Închiderea grădinițelor și a școlilor primare în cazul apariției unui caz pozitiv de coronavirus nu va mai fi automată, a anunțat ministrul educației naționale, Jean-Michel Blanquer, în această dimineață.

Abia după apariția a peste trei cazuri, în aceeași clasă, se poate lua decizia închiderii clasei respective și nu a întregii școli. Când sunt confirmate până la trei cazuri, copiii testați pozitiv sunt plasați în izolare la domiciliu, iar ceilalți își continuă activitatea, a explicat ministrul:

Jean-Michel Blanquer: Suntem la 2000 de clase închise, desigur este o cifră care se schimb de la o zi la alta și care va scădea fără îndoială în zilele următoare odată cu aplicarea noului protocol. Acesta se bazează pe mai multe cercetări potrivit cărora copiii se contaminează foarte puțin între ei și există o foarte slabă transmitere a virusului de la copii la adulți. Noul protocol ne va permite să avem tot mai puține clase închise. 

În Franța, toate creșele, grădinițele, școlile și liceele au fost deschise la 1 septembrie cu toți elevii prezenți în clase, cu aplicarea unor măsuri de protecție sanitară, însă fără distanțare./lcoman 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău