Franța: Protest al polițiștilor la Arcul de Triumf

  • 14 Iunie 2020 09:45
Franța: Protest al polițiștilor la Arcul de Triumf

Polițiștii francezi au protestat sâmbătă seara în fața Arcului de Triumf cu mașinile de serviciu cu girofarurile pornite după anunțul privind renunțarea la tehnica de arestare cunoscută sub denumirea de "strangulare", informează AFP, preluat de Agerpres.

Polițiștii au intonat imnul Franței și au aruncat cătușe pe jos în ajunul unui discurs al președintelui țării Emmanuel Macron.

În aceeași zi, mii de oameni au demonstrat în întreaga lume, de la Londra la Paris, pentru a denunța rasismul și violența poliției, un val de emoții declanșat de moartea afro-americanului George Floyd în timpul imobilizării sale cu genunchiul pe gât de către un polițist, pe 25 mai.

"Colegii mei s-au simțit părăsiți, abandonați de ministrul lor" după anunțurile de luni ale ministrului de interne Christophe Castaner referitoare la îmbunătățirea deontologiei forțelor de poliție, a explicat Yoann Maras, ofițer de poliție și reprezentant sindical.

"Dacă președintele Republicii nu reafirmă sprijinul deplin pentru poliția națională (...), va trebui să ne așteptăm ca mișcarea să capete amploare prin acțiuni și demonstrații ale polițiștilor", a adăugat el.

Ministrul de interne francez a primit vineri reprezentanți din partea sindicatelor polițiștilor, foarte nemulțumiți după anunțurile sale de luni, în special cel referitor la renunțarea utilizării tehnicii de arestare cunoscute sub denumirea de "strangulare". 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău