Franța ar putea să trimită militari în Siria. Parisul se arată preocupat de stabilitatea în regiune

  • 30 Martie 2018 08:42
Franța ar putea să trimită militari în Siria. Parisul se arată preocupat de stabilitatea în regiune

Franța ar putea să trimită militari în Manbij, oraș sirian controlat de forțele kurde și, totodată, țintă a unei posibile operațiuni a Turciei.

Un anunț în acest sens a fost făcut de reprezentanți ai kurzilor sirieni după o întâlnire pe care au avut-o, ieri, la palatul Elysee, cu președintele, Emmanuel Macron, transmite Agerpres. Un comunicat al președinției franceze menționează preocuparea Parisului pentru stabilitatea regiunii controlate de kurzi și salută rolul acestora în lupta împotriva Statului Islamic, însă nu face nicio referire la Manbij sau la o eventuală prezență militară în acel oraș.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat că Manbijul va fi ținta următoarei operațiuni a Ankarei împotriva miliției kurde YPG, care a fost deja vizată de o ofensivă în nordul Siriei. În zona Manbij ar fi prezenți și militari americani, care cooperează cu YPG. Ankara afirmă că miliția este afiliată Partidului Muncitorilor din Kurdistan, aflat pe listele europene și americane ale organizațiilor teroriste.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău