Fracțiunea PAS din CMC a reînregistrat proiectul de decizie privind instituirea moratoriului în centrul istoric al mun. Chișinău

  • 10 Septembrie 2021 13:24
Fracțiunea PAS din CMC a reînregistrat proiectul de decizie privind instituirea moratoriului în centrul istoric al mun. Chișinău

Fracțiunea PAS din CMC a reînregistrat proiectul de Decizie privind instituirea moratoriului asupra construcțiilor din centrul istoric al mun. Chișinău. Moratoriul nu se va răsfrânge asupra reconstrucției și reparației clădirilor.

La începutul acestei săptămâni, primarul Ion Ceban a ieșit într-un LIVE pe o rețea de socializare de pe un șantier din centrul orașului și a se da drept un luptător cu construcțiile ilegale din centrul istoric.

„În Chișinău se distrug și nu se reconstruiesc clădirile cu statut de monument istoric, și cel mai grav, nucleul istoric se distruge în continuare și nimeni nu este tras la răspundere. Ba mai mult aceste ilegalități au fost și sunt protejate de funcționarii din subordinea primarului Ion Ceban.” spune Roman Cojuhari, președintele fracțiunii PAS din CMC.

Vă amintim că acum un an în urmă, Fracțiunea PAS din CMC a venit în Consiliul Municipal Chișinău cu propunerea de a fi instituit un moratoriu pe construcțiile din centrul istoric al orașului, se arată în comunicat.

După un șir de dezbateri și avize, primarul Ion Ceban, împreună cu viceprimarii, arhitecții, juriștii și consilierii socialiști nu au susținut instituirea unui moratoriu pentru nucleul istoric al capitalei.

Atunci inclusiv și arhitecta șefă a mun. Chișinău, Svetlana Dogotaru se declara împotriva moratoriului, aducând argumente în apărarea poziției de anul permite instituirea moratoriului pentru nucleul istoric al capitalei.

„De ce atunci moratoriul nu era o decizie bună, dar acum v-ați trezit că totuși este necesar? De ce ați pus bețe în roate atunci și ați permis ca dezvoltatorii rău intenționați să continue distrugerea centrului istoric? Acele acțiuni și decizii lipsite de logică pe care le-ați promovat împreună cu socialiștii și funcționarii din subordinea primăriei au contribuit la crearea unui haos definitiv în centrul istoric al municipiului Chișinău. Ați apărat interesele și banii mafiei imobiliare, iar astăzi vă o faceți pe eroul.” a declarat Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC.

Fracțiunea PAS din CMC cere ca proiectul de decizie privind instituirea moratoriului să fie pus din nou pe ordinea de zi a următoarei ședințe CMC. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău