Fracțiunea BCS a părăsit ședința Parlamentului. Deputat PAS: Pe durata mandatului de doi ani al actualei legislaturi, Vlad Batrîncea nu a participat la niciuna din cele 90 de ședințe ale Comisiei din care face parte

  • 21 Septembrie 2023 11:37
Fracțiunea BCS a părăsit ședința Parlamentului. Deputat PAS: Pe durata mandatului de doi ani al actualei legislaturi, Vlad Batrîncea nu a participat la niciuna din cele 90 de ședințe ale Comisiei din care face parte

Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința Parlamentului. Astfel și-au exprimat protestul față de faptul că majoritatea parlamentară nu le-a susținut propunerile de audieri, dar și solicitarea de a exclude din ordinea de zi proiectul cu privire la prelungirea stării de urgență. BCS a anunțat că va înainta o moțiune de cenzură, transmite IPN.

Noi vrem să participăm la audieri veritabile, noi vrem să avem acces la informații și să asigurăm acces la informații pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Pe noi nu ne interesează participarea la o altă ședință unde va fi prelungită starea de urgență. Reiterez – pentru ce atunci este nevoie de Parlament? Puteți aproba, modifica legi prin Comisia respectivă. De ce atunci să imităm această activitatea parlamentară? Atunci când pe ordinea de zi a Parlamentului nu se regăsesc subiecte de maximă importanță pentru opinia publică, pentru interesul național, atunci când colegii din fracțiune sunt ignorați. Noi părăsim în semn de protest această ședință”, a declarat vicepreședintele legislativului, socialistul Vlad Batrîncea.

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, a menționat că pe durata mandatului de doi ani al actualei legislaturi, Vlad Batrîncea nu a participat la niciuna din cele 90 de ședințe ale Comisiei. „În toate cererile își motivează absența prin îndeplinirea unei însărcinări de fracțiune”, a mai spus deputata PAS.

Ședința Parlamentului se desfășoară doar cu prezența deputaților din majoritatea parlamentară. Deputații independenți care anterior făceau parte din fracțiunea Partidului Șor, declarat neconstituțional, nu au venit la ședință.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău