FOTO | Țigări de contrabandă transportate cu o dronă artizanală

  • 13 Februarie 2018 12:20
FOTO | Țigări de contrabandă transportate cu o dronă artizanală

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași au depistat o dronă artizanală, cu ajutorul căreia au fost trecute peste frontieră 12.500 țigarete de proveniență moldovenească, ambalate într-un colet de mici dimensiuni.

Aseară, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de  responsabilitate, au sesizat pe direcția localității de frontieră Podu Jijiei, comuna Golăiești, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera dintre Republica Moldova în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor și cercetarea zonei,  ocazie cu care polițiștii de frontieră au descoperit, în apropierea frontierei de stat, o dronă artizanală, prăbușită și avariată, de care era prins un colet care conținea țigări de proveniență R. Moldova.

În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităților de frontieră din țara vecină despre eveniment, iar aparatul de zbor și coletul au fost duse la sediul instituției.

În urma inventarierii coletului, de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 12.500 țigarete de proveniență Republica Moldova, în valoare  de 2.908 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău