FOTO. Premii importante pentru TVR MOLDOVA. Filiala Televiziunii Române la Chișinău a obținut Premiul „Gheorghe Cincilei” pentru promovarea imaginii culturale în mass-media și Premiul de Excelență pentru Seniorii Presei Românești

  • 05 Aprilie 2023 13:57
FOTO. Premii importante pentru TVR MOLDOVA. Filiala Televiziunii Române la Chișinău a obținut Premiul „Gheorghe Cincilei” pentru promovarea imaginii culturale în mass-media și Premiul de Excelență pentru Seniorii Presei Românești

TVR Moldova a obținut Premiul ,,Gheorghe Cincilei” în domeniul promovării imaginii culturale în mass-media. Distincția a fost acordată de Ministerul Culturii, în cadrul Galei premiilor în domeniul culturii, prezidată de miniștrii Culturii din Republica Moldova și România. Evenimentul a avut loc pe 27 martie 2023, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, la 105 ani de la actul unirii.

NICOLAE MOCANU, director TVR MOLDOVA: ,,Este o zi importantă pentru românii de pretutindeni. Vreau să vă asigur că Televiziunea Română va fi alături de românii basarabeni Acordarea acestui premiu ne demonstrează că ne facem treaba bine, cu capul sus. Sunt mândru că fac parte din această cultură, sunt mândru de echipa pe care o conduc. Pentru noi, Televiziunea Română, cultura românească rămâne pilonul de bază al țării.”

Gala premiilor în domeniul culturii

 

Premiile Ministerului Culturii sunt oferite anual pentru produse de creație și inovații artistice care au un impact semnificativ asupra patrimoniului cultural național și internațional, au obținut aprecierea societății și au contribuit la promovarea culturii naționale. Cea de-a 10-a Gală a premiilor Ministerului Culturii a celebrat inovațiile artistice și promovarea patrimoniului cultural național. Printre promotorii artelor care au primit premii speciale mai sunt sunt scriitoarea Radmila Popovici, maeștrii Nicolae Botgros, Gheorghe Zamfir, Zdob și Zdob.

Totodată, TVR MOLDOVA s-a ales cu Premiul de Excelență pentru Seniorii Presei Românești. Distincția a fost oferită de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, organizație care a marcat 104 ani de la fondare. Premiul de Excelență i-a fost acordat directorului TVR MOLDOVA, Nicolae Mocanu.

diplomă

 

 

Decernarea premiilor Gala TeleMoldova Plus, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Uniunea Scriitorilor din România a avut loc la Iași, în AULA MAGNA ,,Mihai Eminescu" a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza" și a adunat zeci de delegați din provinciile istorice românești - Moldova, Bucovina, Basarabia, Transilvania, Muntenia și Dobrogea. Evenimentul face parte din seria de activități organizate cu ocazia 104 ani de la înființarea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Gala premiilor în domeniul culturii

 

Gala premiilor în domeniul culturii

 

TVR MOLDOVA este canalul Societății Române de Televiziune pentru Republica Moldova. Postul a fost lansat la data de 1 decembrie 2013, cu scopul de a promova cultura și limba română, tradițiile de spiritualitate națională, obiceiurile care alcătuiesc identitatea neamului nostru. TVR MOLDOVA este un post generalist care difuzează producții ale studiourilor TVR din Chișinău și din București. De asemenea, retransmite programe realizate de TVR1, TVR2, TVR3 și TVR Internațional. Emisiunile informative, programele publicistice, filmele artistice românești și străine și piesele de teatru românești, documentarele, emisiunile despre evenimente în care sunt implicați românii din comunitățile din afara granițelor României și Republicii Moldova, producțiile de divertisment, spectacolele de muzică și folclor, transmisiunile în direct sau înregistrate de la festivalurile naționale și internaționale - toate acestea fac parte din oferta mediatică a TVR MOLDOVA.

TVR MOLDOVA transmite 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societății românești de dincoace și de dincolo de Prut, în toate aspectele ei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău