FOTO | Peter Michalko, despre apeductul nou construit în Ungheni | „Sunt bucuros să subliniez că în pofida situației dificile cauzate de pandemia COVID, programul EU4Moldova aduce beneficii tangibile pentru viața de zi cu zi a oamenilor

  • 18 August 2020 13:20
FOTO | Peter Michalko, despre apeductul nou construit în Ungheni |  „Sunt bucuros să subliniez că în pofida situației dificile cauzate de pandemia COVID, programul EU4Moldova aduce beneficii tangibile pentru viața de zi cu zi a oamenilor

24 de mii de oameni din Ungheni vor avea acces la apă potabilă, grație unui apeduct nou construit în municipiu de Uniunea Europeană. Pentru construcția apeductului, care va avea 1600 de metri, partenerii europeni au investit peste 200 de mii de euro. Cu alte 46 de mii de euro a contribuit municipiul Ungheni, potrivit unui comunicat al Delegației UE în Republica Moldova.

Lucrările de construcție au fost lansate astăzi și urmează să fie încheiate până la sfârșitul acestui an. La evenimentul de la Ungheni a participat și ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. El s-a arătat mulțumit că în pofida pandemiei, proiectele europene destinate oamenilor continuă.

Sunt bucuros să subliniez că în pofida situației dificile cauzate de pandemia COVID, programul EU4Moldova: Regiuni-cheie progresează constant în implementarea sa, aducând beneficii tangibile pentru viața de zi cu zi a oamenilor, precum acces sigur la apă potabilă, reducerea pierderilor de bani și apă, precum și îmbunătățirea managementului resurselor de apă”, a spus Peter Michalko.

Rețeaua de distribuție din municipiul Ungheni este învechită și nu a fost renovată, cu mici excepții, din 1978, anul construcției apeductului din Ungheni. Rețeaua este într-o stare avariată, motiv din care deseori au loc spargeri ale țevilor, deteriorări ce duc la pierderi considerabile de apă, cheltuieli pentru lichidarea avariilor și repararea porțiunilor afectate.

Acțiunea este parte a procesului de modernizare a centrului municipiului Ungheni, realizată de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat și ghidat strategic de UE și implementat de PNUD și UNICEF.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău