FOTO | Natalia Gavrilița se află într-o vizită în Ucraina. „Am văzut cu ochii mei case arse și pustiite, școli, grădinițe și drumuri distruse, dar cea mai dureroasă priveliște sunt crucile din spatele grădinilor”

  • 06 Decembrie 2022 12:48
FOTO | Natalia Gavrilița se află într-o vizită în Ucraina. „Am văzut cu ochii mei case arse și pustiite, școli, grădinițe și drumuri distruse, dar cea mai dureroasă priveliște sunt crucile din spatele grădinilor”

Premierul Natalia Gavrilița se află într-o vizită în Ucraina. Aceasta a vizitat orașele Bucha și Irpin. Gavrilița va avea întrevederi cu omologul său, Denys Shmyhal, și alți membri din Guvernul Ucrainei. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

 
Mă aflu, astăzi, într-o vizită de lucru la Kiev. Am vizitat orașele Bucha și Irpin. Am văzut cu ochii mei case arse și pustiite, școli, grădinițe și drumuri distruse, dar cea mai dureroasă priveliște sunt crucile din spatele grădinilor. Nicio fotografie, nicio imagine video nu poate transmite ceea ce am văzut aici, pe loc.
 
Am condamnat cu tărie, repetat, ororile produse de armata rusă și am exprimat susținerea plenară pentru continuarea anchetării crimelor de război de pe teritoriul statului vecin. Fiecare cetățean ucrainean, mai ales copiii și femeile, supuse brutalităților și tratamentelor inumane, merită să li se facă dreptate în instanțele penale internaționale.
 
Moldova a fost și va rămâne un prieten și un partener de nădejde pentru vecinii noștri. Vom susține Ucraina și de acum încolo, cu tot ce putem. Îmi exprim toată admirația pentru sacrificiul poporului ucrainean care, în ciuda acestor nenorociri, își continuă lupta pentru libertate - luptând în egală măsură și pentru dreptul nostru de a face parte din lumea liberă”, se arată în mesajul postat.
 
 
Premierul urmează să aibă o întrevedere cu omologul său, Denys Shmyhal, și alți membri din Guvernul Ucrainei.
 
Avem stabilite discuții pe numeroase subiecte, inclusiv ce țin de energie, transport, educație și statutul de țară candidat dobândit de Ucraina și Republica Moldova în vara acestui an”, scrie Gavrilița.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău