FOTO | Liceul ”Mihai Eminescu” din Comrat a primit microbuze din partea Guvernului României

  • 18 Octombrie 2017 16:41
FOTO | Liceul ”Mihai Eminescu” din Comrat a primit microbuze din partea Guvernului României

Patru microbuze, oferite Republicii Moldova de Guvernul României, au ajuns astăzi în regiunea autonomă găgăuză, unde au fost donate beneficiarilor, în cadrul unei ceremonii organizate la Liceul ”Mihai Eminescu” din municipiul Comrat.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat că două dintre cele patru microbuze vor rămâne la instituția respectivă, unde elevii studiază în limba română.

„Astăzi am venit în UTA Găgăuzia pentru a operaționaliza cele patru microbuze care sunt destinate autonomiei, dintre care două microbuze – la Liceul ”Mihai Eminescu”. Știu că Liceul ”Mihai Eminescu” aștepta de mult timp aceste microbuze. Mi se pare important ca toți copiii, indiferent unde trăiesc, indiferent de limba în care vorbesc, de mediul cultural în care operează, să aibă accesul fundamental la educație, pentru că doar prin educație pot să crească tineri frumoși și pot să contribuie la edificarea viitorului acestei țări”, a declarat Daniel Ioniță.

Tot cu sprijinul Guvernului României va fi renovat un bloc al Liceului ”Mihai Eminescu”, a declarat bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah.

„Vrem să realizăm un proiect grandios sub patronajul Ambasadei României în Republica Moldova. Este vorba despre construirea și repararea unui nou bloc la Liceul ”Mihai Eminescu”. Sunt bucuroasă că se va investi o sumă importantă  - peste 960 de mii de euro. Acest lucru este necesar, pentru că observăm că în ultimii ani crește numărul elevilor din acest liceu. Anul acesta au venit mulți copii în clasa întâi”, a declarat Irina Vlah. 

Cele patru microbuze fac parte din lotul de 96 de microbuze donate de Guvernul României, în conformitate cu Memorandumul semnat la 22 martie 2017 între guvernele celor două țări, pentru acordarea de asistență în domeniul educației. 

România a mai donat Republicii Moldova, în  septembrie 2014, alte 100 de microbuze destinate transportului elevilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău