FOTO | La Chișinău se desfășoară astăzi, 16 mai, Târgul Educațional Student 2023, organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

  • 16 Mai 2023 14:10
FOTO | La Chișinău se desfășoară astăzi, 16 mai, Târgul Educațional Student 2023, organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

La Chișinău se desfășoară astăzi, 16 mai, în premieră, Târgul Educațional Student 2023, organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Târgul este deschis până la ora 18:00, la Biblioteca Națională. Evenimentul este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Chișinău” și Ambasada României, scrie Radio Chișinău.

niversitatea „Dunărea de Jos” din Galați oferă, prin Facultatea Transfrontalieră, posibilitatea de admitere la peste 160 de programe de studii de licență și masterat și 19 programe de studii de doctorat. Acest parteneriat transfrontalier este realizat împreună cu șapte universități din Chișinău și trei universități din Cahul, Comrat și Taraclia, a precizat vice-rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Silviu Stanciu:

 „Noi suntem alături de cele 10 universități partenere din Moldova. Avem multe programe de studii, oferim concomitent o diplomă europeană, dar și o diplomă din Rep. Moldova. Studenții vor avea o bursă, vor avea toate facilitățile și avantajele unui student din România învățând acasă. Au posibilitățile de susținere prin Erasmus, sau de o bursă din partea statutului român, au acces la laboratoare de cercetare, la unitățile noastre din România, dar și de aici, din Rep. Moldova, și ei pot dezvolta un învățământ de calitate aici acasă, împreună cu partenerii noștri”, spune  Silviu Stanciu.

Studenții admiși la Universitatea „Dunărea de Jos” în cadrul parteneriatului transfrontalier au posibilitatea să obțină diplome de la două instituții de învățământ concomitent, a  subliniat rectorul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Sergiu  Cornea:

 Avem un parteneriat de un sfert de secol, de lungă durată. Avantajele parteneriatului sunt că oferim posibilitatea tinerilor din regiunea de sud să facă simultan studii la două universități. Își aleg o specialitate la universitatea noastră și o specialitate la Universitatea „Dunărea de Jos” ”, spune Sergiu Cornea

La Târgul Educațional participă și Academia „Ștefan cel Mare” din Chișinău. Prodecanul din cadrul Academiei, Vitalie Ionașcu:

 „Oferim programe de studii la buget, dar și în baza de contract și cu frecvență redusă. De obicei nu avem deficit de studenții, colegii noștri din toată Rep. Moldova, care sunt cu statut special, ne ajută în vederea identificării candidaturii pentru a studia la noi, avem o cerere destul de bună”, spune Vitalie Ionașcu.

Cei care doresc să se informeze despre admiterea în cadrul parteneriatului transfrontalier, pot accesa site-ul www.admitere.ugal.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău