FOTO | După ce a parcurs pe jos sute de kilometri, Ion Mărgineanu a ajuns la Alba Iulia

  • 29 Noiembrie 2018 13:51
FOTO | După ce a parcurs pe jos sute de kilometri, Ion Mărgineanu a ajuns la Alba Iulia

Profesorul și deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu, a ajuns în urmă cu puțin timp la intrarea în orașul Alba Iulia, după ce a parcurs sute de kilometri pentru a participa, la 1 decembrie, la evenimentele dedicate Marii Uniri

Astăzi a pornit din localitatea Coșlariu unde a fost găzduit de părintele Alin Ghiura. „Mă bucur că domnul Ion Mărgineanu a poposit la mine. Am fost foarte încântat să-l primesc cu drag, să-l cazez pe acest patriot care ne dă lecții de patriotism tuturor celor din România și face pentru noi ca această zi de 1 Decembrie, la 100 de ani, să vibreze în inimile noastre. Suntem mândri că a poposit în satul nostru. Ne rugăm bunului Dumnezeu să-i dea putere, sănătate, să-și ducă la final ceea ce și-a propus să facă. Mulți dintre noi ar trebui să luăm exemplu, să fim cei care să-l luăm ca mentor de patriotism și de devotament față de Patria Mamă - România”, a afirmat părintele pentru Radio Chișinău. 

La rândul său, Ion Mărgineanu a spus că se simte foarte bine. „Ca întotdeauna, vârfurile se cuceresc cel mai greu. Ultimii 14 kilometri îmi par că sunt 140 de kilometri. Nu zic că am obosit, pentru că pe traseul acesta nu poți să obosești. Atâta lume, atâta dragoste, atâta bunăvoință care te înaripa, care îți dă în permanență impulsuri mai pozitive, mai multe, mai bune”, a menționat profesorul. 

De asemenea, Ion Mărgineanu susține că deși se simte un pic obosit și că i-a dat semnal și inima. „Dar să nu-și facă nimeni probleme că eu nu mor până poimâine. Așa că trăiesc și vă doresc și dumneavoastră să fiți alături de mine măcar cu sufletul, pentru că sufletele dumneavoastră îmi dau impulsuri pozitive și eu le primesc cu bunăvoință”, a precizat deputatul în primul Parlament. 

Profesorul a fost întâmpinat cu multă bunăvoință în localitate și a primit cărți din partea autorităților locale. Menționăm că, în drumul spre Alba Iulia, Ion Mărgineanu și cei care-l însoțesc, inclusiv colega noastră, Ina Guțu, au trecut prin satul Galtiu, localitatea în care s-a născut singurul fotograf al Marii Uniri, Samoil Mârza. În centrul localității, la bustul ridicat în memoria acestuia, părintele Alin Ghiura, a povestit cateva detalii biografice. 

În vârstă de 77 de ani, Ion Mărgineanu, originar din localitatea Fundurii Vechi, județul Bălți, a pornit la 1 noiembrie pe jos de la Bălți spre Alba Iulia. A predat limba franceză și limba germană la școli și universități din Republica Moldova și a tradus în limba germană cărți ale scriitorilor Grigore Vieru și Nicolae Dabija, dar și lucrări cu caracter economic. Se numără printre cei 278 de deputați basarabeni care au semnat la 27 august 1991 Declarația de Independență a Republicii Moldova.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău