FOTO | Cum arată primul izolator de detenție renovat din țară

  • 31 Octombrie 2019 17:56
FOTO | Cum arată primul izolator de detenție renovat din țară

Izolatorul de detenție provizorie (IDP) din cadrul Inspectoratului de Poliție Hîncești a fost renovat și modernizat în conformitate cu standardele internaționale în materia respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei aflate în detenție provizorie.

Acesta este primul izolator de detenție provizorie renovat din cele 15 planificate pentru a fi reconstruite capital până la finele anului 2020, în cadrul Programului de suport bugetar pentru reforma Poliției, finanțat de către Comisia Europeană. 

Izolatorul a fost modernizat și renovat prin instalarea sistemelor de monitorizare video, comunicare internă cu celula (de tip interfon), radioficare, securitate antiincendiară, sistem de protecție de valori umane, dar și alte condiții, inclusiv ce țin de igiena personală, care garantează respectarea drepturilor, securității și siguranței persoanelor private de libertate. 

De asemenea, izolatorul a fost prevăzut cu uși din sticlă transparentă pentru persoane care suferă de anumite fobii, cum ar fi cea de spațiu închis, ușile celulelor fiind construite din sticlă transparentă pentru a nu le crea disconfort psihologic. 

Pentru renovarea edificiului  s-au investit 5 milioane de lei, bani oferiți de Uniunea Europeană. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău