FOTO | Brigada de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” marchează 25 de ani de la fondare

  • 05 Decembrie 2016 20:38
FOTO | Brigada de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” marchează 25 de ani de la fondare

Poliţiştii Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” au primit mulţumiri pentru devotamentul manifestat şi pentru riscul asumat zilnic în cadrul misiunilor în care sunt implicaţi.

Mesajele au fost transmise de premierul Pavel Filip, de ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, şi şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pânzari, la ceremonia consacrată marcării a 25 de ani de la fondarea structurii. Mai mulţi colaboratori ai brigăzii au fost decoraţi cu această ocazie, transmite IPN.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat că evenimentul este unul care marchează „o istorie frumoasă de fapte, de curaj, onoare şi devotament pentru ţară”. De la începuturile sale, „Fulger” s-a aflat în prima linie contra criminalităţii, şi azi intervine în cele mai dificile situaţii.

„Nu putem omite din istoria brigăzii nici curajul şi sacrificiul de care au dat dovadă pe timpul conflictului armat de la Nistru. Au fost pe primele linii ale frontului, apărând integritatea şi independenţa statului. Nu trebuie să uităm niciodată aceste fapte de eroism, care trebuie să fie exemple eterne de educaţie a spiritului patriotismului, devotamentului pentru tot ceea ce reprezintă acest pământ. Este o unitate de elită a poliţiei noastre, în care activează cei mai buni şi neînfricaţi poliţişti”, a spus premierul.

Pavel Filip a recunoscut că remunerarea de care au parte poliţiştii structurii respective nu corespunde riscurilor profesiei, dar a dat asigurări că Guvernul va face tot posibilul ca beneficiile să crească şi le-a dorit să aibă parte de cât mai puţine misiuni periculoase.

Ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, a spus că în cei 25 de ani de existenţă Brigada „Fulger” a parcurs o cale cu numeroase obstacole, dar şi cu realizări, devenind o instituţie credibilă, profesionistă, care îşi desfăşoară activitatea în interesul cetăţenilor. Ministrul a spus că poliţiştii Brigăzii  „Fulger” se află pe prima linie de luptă împotriva criminalităţii şi, din nefericire, apărarea integrităţii ţării s-a soldat cu jertfe. Pentru a comemora eroii căzuţi la datorie a fost păstrat un moment de reculegere.

„Indiferent de misiunea pe care o aveţi, competenţa şi corectitudinea, operativitatea sunt reperele valorice ale activităţii voastre. În condiţiile în care aspirăm spre UE, Moldova trebuie să aibă o poliţie modernă, cu profesionişti, de aceea, această structură este supusă permanent unor modificări justificate de a o menţine în subdiviziunile de elită. Îmi exprim recunoştinţa colegilor mei care au fost la locul necesar pentru a asigura liniştea şi ordinea necesară”, a mai spus ministrul afacerilor interne.

Şeful IGP, Alexandru Pânzari a menţionat că Brigada „Fulger” intervine atunci când  este cel mai greu – să apere independenţa ţării, la reţinerea infractorilor deosebit de periculoşi şi când este nevoie de restabilit ordinea de drept. Şeful Inspectoratului General al Poliţiei şi-a exprimat aprecierea pentru munca depusă şi riscul asumat zilnic de poliţiştii acestei structuri de elită.

Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”  a fost formată la 5 decembrie 1991, prin Decretul preşedintelui Republicii Moldova i-a fost acordat Drapelul de Luptă, în 2012 BPDS „Fulger” fiind decorată cu Ordinul „Ştefan cel Mare”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
11,22 °C
cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
13 °C
Sat
9 °C
Sun
10 °C
Mon
12 °C
Tue
11 °C

Curs oficial BNM 10 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.8465 -0.2825
USD 18.2774 -0.2389
RON 4.1072 -0.0554
UAH 0.6694 -0.0093
RUB 0.2478 0.0031
Arhivă Radio Chișinău