FOTO | Ambasadorul Daniel Ioniță, la un eveniment inedit. A alergat în pivnițele de la Mileștii Mici

  • 09 Februarie 2020 16:29
FOTO | Ambasadorul Daniel Ioniță, la un eveniment inedit. A alergat în pivnițele de la Mileștii Mici

Ambasadorul Romnâniei la Chișinău, Daniel Ioniță, a participat la cursa vinicolă din R.Moldova - Mileștii Mici Wine Run.

„Milestii Mici Wine Run - am alergat 10 Km pentru aceasta frumoasa medalie”, a scris diplomatul pe Facebook.
 
În acest an, traseul de 10 km care străbate galeriile subterane ale celui mai mare depozit de vinuri din lume l-au explorat participanți din 19 țări: Franța, SUA, Olanda, Suedia, Danemarca, Italia și altele.
 
„Mileștii Mici Wine Run este un eveniment sportiv inedit. Pe lângă faptul că participanții concurează pentru medalii și premii, aceștia mai fac cunoștință cu cultura, tradițiile și istoria Moldovei. Traseul competiției a trecut prin labirinturile galeriilor subterane ale vinăriei Mileștii Mici, unde sunt depozitate sute de butoaie de vin de stejar și legendara Colecție de Aur – cea mai mare colecție de vin din lume. În plus, pentru participanți au fost pregătite pit-stopuri neobișnuite cu gustări și băuturi tradiționale, precum și zone de divertisment cu muzică și dansuri populare”, se arată în comunicatul companiei. 
Cursa vinicolă de la Mileștii Mici este inclusă în calendarul evenimentelor culturale din Moldova și se desfășoară sub egida brandului turistic de țară „Arborele vieții” cu sprijinul USAID, UKAID și Guvernului Suediei.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău