FOTO | Ambasada României a anunțat că ajutorul acordat de autoritățile de peste Prut, în sumă de 3,5 milioane de euro, a ajuns la primii beneficiari

  • 12 Mai 2020 20:15
FOTO | Ambasada României a anunțat că ajutorul acordat de autoritățile de peste Prut, în sumă de 3,5 milioane de euro, a ajuns la primii beneficiari

Ambasada României anunțat că astăzi, 12 mai, a fost demarat procesul de distribuire către spitalele din Republica Moldova a ajutorului acordat de România pentru combaterea pandemiei de COVID-19, în sumă de 3,5 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei, primii beneficiari ai acestui ajutor au fost: Spitalul din Edineț, Centrul de sănătate Rișcani, Spitalul Raional Basarabeasca, Spitalul de copii nr.1 Chișinău, Spitalul Raional Ocnița, Spitalul Raional Rezina, Spitalul Raional Drochia, Spitalul de Traumatologie și Ortopedie, Spitalul Raional Strășeni, Spitalul Orășenesc Cantemir, Spitalul militar Chișinău, Centrul de sănătate Comrat, Centrul medical de familie Ștefan Vodă, Spitalul clinic municipal nr.1.

Acțiunea va continua zilele următoare cu distribuiri către alte instituții medicale din Republica Moldova.

Convoiul cu 20 de camioane care aducea ajutorul medical în valoare de 3,5 milioane de euro oferit de România a ajuns, la 7 mai, în Republica Moldova. Acesta constă în peste jumătate de milion de măști de protecție, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 de cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aproximativ 80 000 de litri de alcool sanitar.

De asemenea, 52 de medici și paramedici au venit din România în R.Moldova și luptă cot la cot cu colegii lor în combaterea COVID-19. 

CITIȚI ȘIVIDEO CU DRONA/GALERIE FOTO | Ajutorul României pentru R.Moldova. „Avem același port, aceeași limbă și în același ritm ne bate inima!”

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău