Fostul proprietar al cafenelei „Guguță” afirmă că nu și-a primit nici până acum banii pentru vânzarea acesteia

  • 27 Iulie 2019 09:52
Fostul proprietar al cafenelei „Guguță” afirmă că nu și-a primit nici până acum banii pentru vânzarea acesteia

Primul proprietar al fostei cafenele „Guguță” din centrul Chișinăului, Lilia Munteanu, cea care a cumpărat-o de la autoritățile locale, spune că nu și-a primit nici până acum banii care i se cuveneau de pe urma vânzării acesteia.

Femeia de afaceri spune că a cumpărat cafeneaua cu 5,6 milioane de lei de la autoritățile locale și a vândut-o cu 5,7 milioane, conform actelor, însă a primit până acum doar 30 de mii de dolar, adică 527 de mii de lei, după cursul valutar de astăzi, transmite IPN.

„Nu mi-au dat banii, mi-au dat primii 30 de mii de dolari, mi-au întors așa ca o arvonă”, a declarat femeia de afaceri la Jurnal TV.

Lilia Munteanu susține că imediat ce a cumpărat cafeneaua, s-au început presiunile ca să o cedeze pentru că ar fi fost un mare interes pentru aceasta din partea omului de afaceri, actualmente deputat în Parlament din partea Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

„Printre altele, eu am încercat să ajung la dumnealui, după ce a fost luată cafeneaua de la mine, ca să-i explic că este un obiect furat pentru că nu s-a achitat cu mine nimeni și n-am fost primită niciodată”, a menționat femeia de afaceri.

După ce a cumpărat cafeneaua, Lilia Munteanu spune că în local au fost făcute percheziții de către Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției (CCCEC), fostul CNA. Femeia de afaceri consideră că acest lucru s-a făcut pentru a-i fi sustrase toate actele în original de proprietate, însă ele nu au fost găsite atunci. În plus, femeia susține că a fost și arestată în anul 2017, dar a fost eliberată la două zile, iar acum are deschise pe numele ei mai multe dosare penale fabricate.

Primii cumpărători cărora le-a vândut cafeneaua au fost persoane cu care femeia de afaceri a mai avut tangență anterior.

„Ei mi-au propus să facă împăcarea cu mine ca eu să nu am probleme cu CCCEC, că la cafenea pretinde oricum domnul Plahotniuc. Eu am înțeles că CCCEC era subordonat dumnealui”, spune Lilia Munteanu.

Femeia de afaceri afirmă că primii cumpărători au fost Ion Lambantu și Iurie Drost, care ulterior apar în schemele legate de fraudele de la Banca de Economii. Lilia Munteanu spune că ulterior a aflat că imediat ce a fost cumpărată de la ea, cafeneaua „Guguță” a fost gajată la bancă contra sumei de peste două milioane de euro.

După ce a fost gajată, cafeneaua a fost cumpărată de la instituția bancară de către compania „Finpar Invest” (n.r. firmă care se regăsește în raportul Kroll privind frauda bancară și ar fi afiliată lui Vladimir Plahotniuc).

Lilia Munteanu spune că încearcă să-și caute dreptatea și să-și recupereze banii pe care i-a investit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:5,1 m/s
Wed
19
Thu
21
Fri
24
Sat
23
Sun
23

Curs oficial BNM 14 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4080 0.0141
USD 17.1276 -0.0436
RON 4.0068 0.0015
UAH 0.6320 -0.0048
RUB 0.2417 0.0002
Arhivă Radio Chișinău