Fostul președinte Alan Garcia a decedat

  • 17 Aprilie 2019 19:36
Fostul președinte Alan Garcia a decedat

Fostul președinte peruan Alan Garcia, în vârstă de 69 de ani, a decedat miercuri după ce s-a împușcat în cap pentru a evita arestarea într-o anchetă de corupție, transmite presa locală, citând membri ai familiei, aflați la spitalul din Lima unde ex-președintele a fost internat și supus unei operații de urgență, potrivit Reuters.

Alan Garcia s-a împușcat miercuri după ce poliția s-a prezentat la domiciliul său din Lima pentru a-l aresta.

Transportat de urgență în stare critică la spitalul Casimiro Ulloa din capitală, Garcia a fost supus unei intervenții chirugicale și a suferit trei stopuri cardiace, a declarat ulterior ministrul sănătății, Zulema Tomas. 

Garcia era anchetat pentru o presupusă luare de mită în legătură cu construirea unei linii de metrou în capitală de către concernul brazilian Odebrecht.

Alan Garcia, președinte al statului Peru între 1985-1990 și 2006-2011, își susținea nevinovăția și se declara victima unei persecuții politice.

Uriașul scandalul de corupție Odebrecht a implicat zeci de responsabili de rang înalt din America Latină, acuzați că au primit mită în schimbul acordării preferențiale de contracte de lucrări publice. Odebrecht a recunoscut că a dat mită 29 milioane de dolari unor oficiali peruani pe durata a trei președinții.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău