Fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc a fost învinuit pe alte trei capete de acuzare în dosarul fraudei bancare

  • 04 Ianuarie 2022 16:19
Fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc a fost învinuit pe alte trei capete de acuzare în dosarul fraudei bancare

Procuratura Anticorupție informează că fostul lider PDM Vlad Plahotniuc este acuzat într-un nou episod legat de „Frauda Bancară”, fiindu-i incriminate trei capete de acuzare. Este vorba despre crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari și spălarea banilor săvârșită de o organizație criminală, în proporții deosebit de mari.

Potrivit Procuraturii, noul episod incriminat lui Vladimir Plahotniuc se referă la perioada noiembrie 2014 –iunie 2015, atunci când acesta a primit în conturi, prin intermediul companiilor rezidente fondate de Ilan Șor, prin persoane interpuse, mijloace financiare de peste 21 milioane de dolari, care aveau ca origine, credite bancare obținute fraudulos de la BC „Banca de Economii” .

În cadrul urmăririi penale, procurorii au constatat că, Vladimir Plahotniuc, din mijloace financiare obținute,  a achiziționat un avion,  pe care l-a utilizat în interese personale și în interesele organizației criminale, pe care ulterior l-a înstrăinat unor persoane terțe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău