Fostul bancher al Kremlinului: În curând, Putin nu va mai putea să ascundă de ruși morții din Ucraina și consecințele economice ale războiului

  • 30 Aprilie 2022 18:44
Fostul bancher al Kremlinului: În curând, Putin nu va mai putea să ascundă de ruși morții din Ucraina și consecințele economice ale războiului

Este doar o chestiune de timp până când rușii încep să vadă dincolo de propaganda președintelui Vladimir Putin despre războiul din Ucraina, susține un fost apropiat al liderului de la Kremlin care a vorbit cu Washington Post.

„În trei luni, magazinele și fabricile își vor epuiza stocurile, iar amploarea morților din armata rusă va deveni clară”, a declarat oligarhul Serghei Pugaciov, care a facut cândva parte din cercul interior al lui Putin. Pugaciov, cunoscut anterior drept „bancherul lui Putin”, a fugit la Londra în 2011, după ce s-a certat cu liderul rus. Fostul bancher rus, care a fost acuzat de delapidare de fonduri de către guvernul rus, a spus că deteriorarea relației sale cu Putin l-a făcut să se teamă pentru viața lui, potrivit BBC News.    Se estimează că Rusia a pierdut până la 15.000 de soldați în Ucraina de la începutul războiului în urmă cu aproximativ două luni, dar mașina de propagandă a lui Putin a ascuns numărul real al morților. Între timp, economia Rusiei va fi zguduită de multitudinea de sancțiuni impuse acesteia de țări de pe tot globul. Marile companii occidentale au părăsit Rusia, iar inflația crește vertiginos.   În ciuda situației îngrozitoare, Putin a încercat să dea o imagine optimă a perspectivelor economice ale Rusiei. El a declarat că sancțiunile occidentale au eșuat .    Dar Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, a declarat vineri reporterilor : „Suntem într-o zonă de incertitudine colosală”.   Și, potrivit WP, mulți dintre cei mai bogați oameni ai Rusiei și-au văzut imperiile de afaceri decimate ca urmare a războiului din Ucraina.  

„Într-o singură zi, au distrus ceea ce a fost construit de-a lungul multor ani. Este o catastrofă”  

"Într-o singură zi, au distrus ceea ce a fost construit de-a lungul multor ani. Este o catastrofă", a declarat un om de afaceri rus pentru cotidianul american. Bărbatul, care a vorbit sub condiția anonimatului, face parte din grupul de oligarhi care au fost chemați să se întâlnească cu Putin în ziua în care Putin a lansat invazia în Ucraina. 

„Începutul sfârșitului lui Putin a început“    Dar pe măsură ce războiul se prelungește și durerea sancțiunilor economice este resimțită mai acut în toată Rusia, unii spun că Putin va deveni din ce în ce mai izolat și mai mulți oameni se vor întoarce împotriva lui.  Vladimir Așurkov, directorul executiv al Fundației Anticorupție a liderului opoziției ruse, Alelsei Navalni, a declarat la începutul acestei săptămâni pentru Business Insider că Ucraina a accelerat căderea lui Putin din cauza consecințelor imense pentru elita rusă.    „Începutul sfârșitului lui Putin a început cu ceva timp în urmă. Dar sunt încrezător că acest război i-a făcut pe mulți oameni din Rusia și din afara Rusiei nemulțumiți de el. Oamenii din elita politică și economică și-au văzut stilul de viață ruinat, averile decimate”, a spus Așurkov, adăugând: „Acest lucru îl face pe Putin extrem de nepopular și afectează pe toată lumea. Cred că acest lucru îi accelerează moartea”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău