Forțele ucrainene avansează în direcția Svatove-Kreminna, dar se luptă pentru „fiecare metru”. De ce e dificilă recuperarea Luganskului

  • 17 Noiembrie 2022 19:59
Forțele ucrainene avansează în direcția Svatove-Kreminna, dar se luptă pentru „fiecare metru”. De ce e dificilă recuperarea Luganskului

Forțele armate ale Ucrainei avansează treptat în regiunea Lugansk, cu toate acestea, recuperarea „fiecărui metru este destul de dificilă”, spune Șeful Administrației Militare Regionale Lugansk, Serghei Gaidai, într-un interviu, citat de Ukrainska Pravda. Acesta explică și de ce este atât de dificilă recuperarea Luganskului, comparativ cu Harkov.

„În direcția Svatove-Kreminna, tendința este încă pozitivă, trupele noastre înaintează”, spune Gaidai, potrivit Hotnews.

În același timp, Gaidai a adăugat că fiecare metru al regiunii Lugansk este recuperat de Forțele Armate destul de greu. În opinia sa, unul dintre motive este absența unui factor surpriză, așa cum a fost, în special, în timpul eliberării regiunii Harkov.

„După eliberarea regiunii Harkov, trupele ruse au reușit să mineze o zonă imensă, să aducă rezerve. Au adus și detașamente kadîroviți și acei prizonieri recrutați de Prigojin, au reușit să arunce în aer poduri, să construiască anumite structuri defensive. Prin urmare, recuperarea fiecărui metru al regiunii Lugansk, fiecărei așezări, este destul de dificilă”, a adăugat el.

De altfel, Gaidai a avertizat încă din septembrie că eliberarea regiunii va fi mai dificilă decât cea a regiunii Harkov, din cauza concentrației mari de forțe rusești din Lugansk.

În weekend, forțele de apărare au recăpătat controlul asupra satului Makiivka.

„Vești de pe frontul regiunii Lugansk: satul Makiivka, care se află în Krasnoricenska din raionul Svatove, se mută în „zona albastră”, a spus administrația militară a regiunii Lugansk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău