Ford va permite unui număr de 30.000 de angajați să lucreze acasă după pandemie
-
17 Martie 2021 18:00
Constructorul auto american Ford Motor Co. și-a informat angajații că vor putea continua să lucreze de acasă chiar și după ce pandemia se va încheia, astfel că un număr de peste 30.000 dintre angajații Ford vor folosi locurile de muncă de la birou doar dacă vor avea nevoie, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.
Directorul de resurse umane de la Ford, Kiersten Robinson, a fost cea care a făcut miercuri anunțul cu prilejul unei reuniuni online cu angajații. Într-o primă fază, măsura se va aplica în America de Nord.
"Modelul de lucru în regim flexibil" prezentat miercuri permite angajaților să aleagă să lucreze de acasă pentru sarcinile de rutină și să vină la birou pentru ședințe și activități de tip team-building. Sistemul va debuta în luna iulie și se va aplica în principal personalului din birouri și nu muncitorilor din uzină.
La fel ca și în cazul altor angajatori, mari și mici, la Ford angajații au ajuns să aprecieze faptul că nu mai trebuie să facă naveta în fiecare zi și pot să lucreze de acasă înconjurați de familie și animalele de companie. Jumătate dintre angajații din întreaga lume lucrează în prezent de acasă, în creștere față de 11% înainte de pandemia de Covid-19, arată un studiu global realizat de firma de resurse umane Willis Towers Watson.
"Atât cât pot, oamenii vor să lucreze de unde și cum doresc. Companiile își dau seama de acest lucru și spun "dacă putem aranja acest lucru o vom face", a precizat directorul de la Willis Towers Watson, John Bremen.
Într-un sondaj derulat în vara anului trecut, 95% dintre angajații Ford care nu erau implicați în activități de producție au spus că vor să mențină un mix de muncă de acasă și muncă de la birou, chiar și după pandemie. Ford a încheiat anul 2020 cu aproximativ 186.000 de angajați la nivel global.
În România, Ford Craiova are în acest moment peste 6.000 de angajați care lucrează, atât pentru producția de vehicule, cât și pentru cea de motoare. Aproximativ 1.100 dintre aceștia lucrează doar la uzina de motoare în 3 și în 4 schimburi, pentru a face față cererii actuale de pe piață.
De la preluarea din martie 2008, Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro pentru a transforma uzina din Craiova într-o fabrică de ultimă generație. Din această sumă, aproximativ 300 de milioane de euro au fost investiți doar în modernizarea Secției de Producție Motoare.