Focul veșnic a fost reaprins după remedierea sistemului de injecție a gazelor

  • 23 Octombrie 2021 12:09
Focul veșnic a fost reaprins după remedierea sistemului de injecție a gazelor

Focul veșnic a fost reaprins la Complexul Memorial „Eternitate”. Informația a fost confirmată pentru IPN de Ala Diaconu, ofițer de presă al Ministerului Apărării. „Așa după cum am anunțat în comunicatul de presă emis ieri ziua, deconectarea temporară a alimentării cu gaze naturale a Focului veșnic fusese decisă până la remedierea sistemului de injecție a gazelor, afectat de presiunea scăzută a gazelor în țevile de alimentare. Factorii climaterici – vântul puternic de ieri – de asemenea determinau stingerea focului. Tehnicienii de la Chișinău-Gaz au lucrat până seara târziu și au reușit să remedieze problema”, a menționat Ala Diaconu.

Andei Cemîrtan, comandantul comenduirii militare a Armatei Naționale, a comunicat pentru IPN că, întrucât tehnicienii de la Chișinău-Gaz au remediat problema tehnică mai repede decât s-a așteptat, Focul veșnic a fost reaprins fără ceremonia de readucere a flăcării preluate ieri de militarii Companiei Garda de Onoare din cadrul Regimentului de Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică”. Flacăra se păstrează la Muzeul Gloriei Militare din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”, iar săptămâna viitoare va fi examinată decizia de readucere a acesteia la Complexul Memorial”.

În seara zilei de ieri, membri ai unui partid politic au venit la Complexul memorial cu lumânări pentru a „susține” Focul veșnic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău