Focar de pneumonie în Italia - Autoritățile suspectează o sursă de apă contaminată

  • 10 Septembrie 2018 17:05
Focar de pneumonie în Italia - Autoritățile suspectează o sursă de apă contaminată

Autoritățile sanitare investighează un focar de pneumonie în nordul Italiei, care ar fi putut fi cauzat de o sursă de apă contaminată, informează luni DPA.

Cazurile de pneumonie au fost detectate într-o zonă situată la aproximativ 100-120 de kilometri est de Milano, care se întinde până la 60 de kilometri sud de Lacul Garda, o destinație populară în rândul turiștilor. 

De la începutul lunii, în spitalele din provinciile Brescia și Mantua au fost identificați 138 de pacienți cu pneumonie, a declarat luni pentru DPA Loredana Bello, o purtătoare de cuvânt a autorității sanitare regionale.

Două persoane au fost diagnosticate cu legioneloză - o formă severă de pneumonie cauzată de bacteria Legionella, transmisă prin particule de apă - a adăugat purtătoarea de cuvânt.

'Depunem eforturi intense pentru pentru a încerca să aflăm originea acestor # cazuridepneumonie', a scris duminică pe Twitter comisarul regional pentru sănătate, Giulio Gallera.

Au fost efectuate peste 52 de verificări ale calității apei în rețeaua publică de alimentare cu apă și în locuințele private, iar rezultatele sunt așteptate în câteva zile, a indicat acesta într-un interviu pentru RAI.

Între timp, localnicii au fost îndemnați să ia măsuri de precauție, cum ar fi curățarea filtrelor de apă și evitarea dușurilor cu ferestrele închise.

Apa contaminată cu Legionella este periculoasă atunci când este inhalată - ceea ce s-ar putea întâmpla dacă aburii unui duș fierbinte nu ar fi dispersați de aerul curat -, însă consumul său nu este periculos pentru sănătate deoarece nu există contact direct cu plămânii, explică DPA.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău