Flota rusă din Marea Neagră este slăbită, atacul de la Sevastopol a fost cel mai recent obstacol întâmpinat de Rusia

  • 02 August 2022 15:53
Flota rusă din Marea Neagră este slăbită, atacul de la Sevastopol a fost cel mai recent obstacol întâmpinat de Rusia

Atacul asupra cartierului general de la Sevastopol al Flotei ruse din Marea Neagră este cel mai recent element din seria de obstacole întâmpinate de Rusia în războiul pe care l-a declanșat în Ucraina, au transmis, marți, serviciile de informații militare britanice

Pierderile părții ruse includ nava-amiral, crucișătorul Moskva, în luna aprilie, potrivit raportului cotidian publicat pe Twitter de Ministerul Apărării britanic.

''În urma informațiilor privind parade anulate, este improbabil ca Flota rusă din Marea Neagră să poată gestiona evenimente publice de mare importanță alături de activități în vreme de război'', a explicat ministerul, scrie Agerpres.

"Eliberarea Crimeii ucrainene ocupate se va întâmpla într-un alt mod, mult mai eficient", a adăugat el. Moscova a susținut că șase oameni au fost răniți în acest atac.

În regiunea Donețk, din estul Ucrainei, continuau marți dimineață confruntările între forțele ruse și cele ucrainene în jurul orașului Bahmut.

Statul major al armatei ucrainene a raportat respingerea unor atacuri ruse în mai multe locuri situate la sud de Bahmut.

De asemenea, forțele ruse au lansat un atac în nordul regiunii Herson, la limita administrativă cu regiunea Dnipropetrovsk.

Potrivit Kievului, artileria rusă a lovit poziții ale armatei ucrainene pe întreaga linie a frontului în regiunile Harkov, Donețk, Zaporojie, Herson și Nikolaev. De asemenea, aviația militară rusă a atacat patru poziții ale forțelor ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău