Flashmob la Judecătoria Chișinău. Unioniștii au cerut magistraților să nu tergiverseze dosarul interdicției lui George Simion

  • 07 August 2019 14:40
Flashmob la Judecătoria Chișinău. Unioniștii au cerut magistraților să nu tergiverseze dosarul interdicției lui George Simion

Dosarul interdicției lui George Simion este tergiversat de autorități pentru ca problema să nu fie soluționată niciodată. De această părere sunt unioniștii de la Asociația „UNIREA-ODIP”, care au organizat astăzi un flashmob la Judecătoria Chișinău, cu sediul în sectorul Râșcani. 

Aceștia au înaintat și o petiție în acest sens. „În legătură cu faptul că din 8 aprilie 2019, instanța de judecată nu a stabilit data de examinare a litigiului, acest fapt duce la lezarea drepturilor reclamantului la examinarea cauzei într-un termen rezonabil. Vă solicităm să stabiliți data și ora exactă de examinare a cauzei”, se arată în textul petiției înaintate președintelui interimar al Judecătoriei Chișinău, sediul în sectorul Rîșcani, Corneliu Guzun. 

Potrivit președintelui Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, este inadmisibil ca un dosar, odată pus pe rol, să fie ignorat de magistrați. „Atunci când este amânată o ședință, se stabilește o altă dată în care se examinează cauza. Acest lucru însă nu s-a întâmplat în cazul lui George Simion. Avem impresia că intenționat se face asta. Cerem magistaților să asigure un proces de judecată corect și echidistant. Fiecare om are dreptul la o justiție independentă, mai ales că această interdicție a avut loc cu multe abateri de la lege”, a declarat Vlad Bilețchi. 

George Simion a fost reținut în data de 1 octombrie 2018 de angajații Biroului pentru Migrație și Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România. Unionistul a fost anunțat că a primit interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău