Fiscul a atenționat asupra mai multor modificări de legislație care intră în vigoare la 1 mai

  • 08 Aprilie 2021 15:48
Fiscul a atenționat asupra mai multor modificări de legislație care intră în vigoare la 1 mai

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunțat că, din 1 mai curent, urmează să intre în vigoare mai multe modificări de legislație fiscală cu privire la antreprenoriat și întreprinderi, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, începând cu 1 mai, intră în vigoare modificări la Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi, care stipulează faptul că întreprinderea are dreptul să încaseze de la cetățeni plăți în numerar în sumă ce nu depășește o sută de mii de lei pentru fiecare tranzacție pentru bunurile sau serviciile comercializate.

De asemenea, vor intra în vigoare modificări la Codul contravențional, și anume completarea acestuia cu o contravenție nouă, conform căreia, încasarea plăților în numerar de la cetățeni în sumă ce depășește o sută de mii de lei  per tranzacție sau fracționarea plăților cu scopul eludării limitei stabilite prin Lege, se sancționează cu amendă de la 90 la 120 de unități convenționale, aplicată persoanei cu funcție de răspundere, cu amendă de la 240 la 300 de unități convenționale, aplicată persoanei juridice.

Totodată, ca urmare a modificărilor operate în Legea  pentru punerea în aplicare a titlului IV din Codul fiscal, produsele alcoolice și cele din tutun, introduse pe teritoriul R. Moldova și destinate a fi consumate pe teritoriul regiunii transnistrene, începând cu 1 mai, sunt pasibile marcării obligatorii cu timbru de consum.

„În urma abrogării, începând cu 1 mai, a scutirii de vărsarea la buget a sumei TVA pentru mărfurile produse și serviciile prestate de către organizațiile și întreprinderile societăților nevăzătorilor, societăților surzilor și societăților invalizilor, prevăzute în Legea  pentru punerea în aplicare a Titlului III al Codului fiscal, întreprinderile menționate ce dețin statut de plătitor de TVA vor avea obligația de achitare la buget a sumei TVA pentru mărfurile produse și serviciile prestate”, indică SFS.

Serviciul Fiscal a mai anunțat că la etapa finală de elaborare se află și proiectul Regulamentului privind mecanismul de subvenționare a locurilor de muncă, punerea în aplicare a căruia este preconizată la fel, începând cu 1 mai 2021.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău